Skip to content; Access key q.
БългарскиБългарски

Sake & Sushi Restaurant MOSHI MOSHI / Саке и Суши Японски Ресторант МОШИ МОШИ София

София

Резервация


 
101112131415161718192021222324
 
00153045
Брой гости *
Брой гости Брой гости: 1Брой гости: 2Брой гости: 3Брой гости: 4Брой гости: 5Брой гости: > 5

Адрес:ул. „Цар Калоян“ 6, Център, София 1000

Телефон:088 550 5551

Links Сайт | Facebook | Instagram |

Услуги:Wi Fi, Паркинг, Безкасово плащане, Климатик, Промоции

Брой места:30

Ценова категория:

Тип кухня:Суши, Японска

Информация

С кратко и ясно меню, създадено под супервизията на японския шеф-готвач Такеши Ито, на 8 октомври 2020 в София отвори врати Sake & Sushi ресторантът Moshi Moshi. Освен автентично суши, приготвено по метода на шеф Ито, ресторантът предлага и умна селекция от авторски ястия, робата и темпура, изпълнени във високия стандарт на съвременната японска кухня.
Менюто включва още подбрани предястия, десерти и специално разработени от суши мастер Ито и шеф Константин Костов мисо маринати и соеви сосове, които зреят на място. Дълга листа със саке напитки допълва храната в Moshi Moshi Sake&Sushi и релаксира гостите на ресторанта в духа на доброто саке преживяване.

Такеши Ито е роден в Акита, Япония и се занимава с храна от 25 години. “Родното ми място е известно с изкуството на ферментацията, както и с хубавото саке” – разказва Ито, “затова ценим високо храненето. Добрата храна е добро здраве. Трябва да бъдем по-запознати с нея. Да търсим нови преживявания, да учим историята й, както и да знаем откъде идват подправките. Този подход към храната в Япония наричаме Шоку Ику. И аз го практикувам.” Стилът на Такеши Ито съчетава модерния начин на готвене, често подпомаган от науката, с традиционни рецепти от старите книги и техники, предавани от уста на уста. Обиколил цял свят и участвал в създаването на десетки суши ресторанти, това лято Такеши Ито бе в България по покана на Moshi Moshi Sake&Sushi. Той създаде менюто на новия ресторант в колаборация с шеф Константин Костов, топ специалист в азиатската кухня. Шеф Костов ще супервизира развитието на Moshi Moshi и неговия суши шеф Калин Чапкънов.

“Това, което шеф Такеши ни предаде, е уникален метод на обработка, съхранение и 100% употреба на продуктите за суши, които в нашата кухня ще бъдат с най-високо качество. Философията на приготвянето на суши и храна изобщо, отношението към храната… В Moshi Moshi ще работим със специален бленд от няколко сорта ориз и соеви сосове, които ще зреят в наши бъчви, ще използваме различни методи за ферментация, с които шеф Ито ни запозна, и ще съчетаем всичко това с модерните начини на консумация на суши.” – споделя шеф Костов.
Освен суши рула, авторски ястия, робата и темпура, ресторант Moshi Moshi Sake&Sushi ще предлага листа с над 20 вида саке, селектирани от саке сомелиера Красимир Маринов. Традиционната японска напитка от ориз, която често се сервира със специална церемония в малки порцеланови чашки, попада в своя собствена категория. Изключително любопитна и версатилна, в Moshi Moshi тя ще се поднася изстудена, на стайна температура или загрята в зависимост от предпочитанията на клиента, сезона и собствените й характеристики.

 

 

Винен лист

Промоции (0)

Видео (0)

Мнения