Skip to content; Access key q.
БългарскиБългарски

"RAPPONGI Restaurant Bar & Beach" Варна

Варна

Информация

RAPPONGI-RESTAURANT е уникална кулинарна концепция, реализирана чрез show-cooking и внимателно селектирано меню, което да представи многообразие от интернационални ястия и специалитети. Независимо какъв стил ресторант предпочитате, ще останете очаровани и провокирани. Не само защото менюто се обогатява и променя всеки летен и зимен сезон, но и защото ресторантът разработва и тематични сет-менюта за своите организирани събития, сред които са и дните на португалската, френската или традиционната българска кухня.

RAPPONGI- RESTAURANT е обзаведен с модерен поглед към функционалност и удобство, в обстановка на естествена зеленина и загатване традициите на изтока. Необикновената атмосфера на RAPPONGI- RESTAURANT се ражда в огън, защото там e ТЕПАНЯКИ ЗОНАТА с не една, а две точки. Чрез show-cooking, приготвянето на вашия обяд или вечеря по здравословен начин, както и неповторимият вкус гарантират, че няма да останете безразлични. В ресторанта функционира и СУШИ БАР, а за да помните дълго пиршеството на вкусовите си рецептори, имат грижата суши и тепаняки майстори.

ТЕПАНЯКИ

Плоча, топлина, пара, огън, бързина – така се раждат тепаняки специалитетите.

Всъщност, точна информация за това кой и кога е измислил този специален метод на готвене и сервиране на японски ястия, няма. Тепаняки (Teppanyaki) произлиза от “teppan”, което означава “метална плоча” и “ yaki”, което означава “печено на скара, грил или тиган”. В своята същност този стил представлява изключително гореща метална плоча, на която продуктите се изпичат буквално за секунди. Подчертано здравословен, начинът на приготвяне е и много зрелищен, защото един готвач приготвя храната едновременно за цяла група клиенти. Без значение кой какво си поръчва – месо, риба или морски продукти, готвачът приготвя всичко почти едновременно, на различни части на плочата, като впоследствие добавя и запечени зеленчуци.

Тайната на истинското японско тепаняки е в мариноването и нарязването. Вкусът на продуктите, към които се прибавят подправки, се допълва от сервираните сосове.

СУШИ

В RAPPONGI-RESTAURANT функционира и отделен СУШИ БАР. По този начин всички могат да наблюдават оригиналния процес и способите при приготвянето на своето суши.

Независимо дали сте водени от любопитство, опитвали сте рядко суши или вече разпознавате добре приготвеното, то е продукт на друга култура, синоним на традиции, майсторство и вкус.

РАБОТНО ВРЕМЕ
понеделник – неделя 11:00 – 02:00

Винен лист

Промоции (1)

Заповядайте на Уайнбокс Портфолио Тейстинг 2019 !

Заповядайте на Уайнбокс Портфолио Тейстинг 2019 !

за първи път в морската столица на България - гр. Варна!

Видео (0)

Мнения