Skip to content; Access key q.
БългарскиБългарски

Restaurant KHANS TENT - HANSKA SHATRA / Ресторант ХАНСКА ШАТРА Слънчев Бряг

Слънчев Бряг

Информация

 

Ресторант Ханска Шатра Слънчев Бряг

На север от най-големия ни курортен комплекс Слънчев бряг, китно заобиколен от балканска зеленина се намира един от най-красивите ресторанти в района – Ханска Шатра. Разположен почти в южните склонове на Стара Планина, ресторантът предлага уникално изживяване, не само с всичко, което предлага, но и гледката, която разкрива. Стилно разположена лятна тераса отвежда погледа към красивата пясъчна ивица на Слънчев бряг, която през вечерта наподобява безкраен светещ полумесец.

Архитектурата на Ханска Шатра е изцяло по модел на шатрите на българските ханове, в допълнение лек модернизиран дизайн. Стилът е изцяло съобразен с миналото и атмосферата ви отвежда във времена, на които никога не сме били свидетели, а само сме чели за тях. Първото, с което ще ви спечели Ханска Шатра е, както казахме, гледката. От ресторанта се разкрива не само изглед към Слънчев бряг, но панорамата обхваща част от Свети Влас и Несебър. Благодарение на височината, на която  разположен, Ханска Шатра ще ви осигури и прохладна атмосфера, която още повече допринася за положителни емоции за онази част от туристите, които са любители на романтиката. Самият ресторант е построен още през социалистическо време и е била задължителна дестинация по онова време. Особено за отбраните общества, които са избирали тази част на Черноморието ни за почивка. Но ресторантът е редовно посещаван и в днешно време, като приликата му с с прабългарска палатка привлича все повече чужденци. Същите веднъж посетили Ханска Шатра, задължително я включват в любими места, които посещават винаги, когато са тук.

Във вътрешността си ресторант Ханска Шатра разполага с тронна зала, осеяна с надписи, които описват традициите, бита и историята на прабългарите. За да изберете своето място там, зависи дали предпочитате по-романтична обстановка или да се отдадете на миналото ни.

В Ханска Шатра работят само професионалисти. Компромис с качеството, както на сервиза, така и на напитки и храна, е недопустим. Всичко, което се предлага е на изключително ниво. Като най-интересното е, че всички сервитьори са с бради, за да се запази духа на самия ресторант. Естествено, доказани професионалисти в този бранш. За доброто настроение в ресторант Ханска Шатра се грижи стилно подбрана група, която изпълнява кавъри на най-известните световни хитове за всички времена.

Друго приятно изживяване, което предлага ресторант Ханска Шатра Слънчев Бряг е специалната програма във вариететен стил, които включват не само танци, но и акробатично шоу фокуси и др. След което дансинга е изцяло на разположение на гостите. Всичко в ресторант Ханска Шатра е прецизно подбрано и обмислено, като се започне от програмата, докато протича вечерята, до танците по време на сутрешния изгрев.

Разбира се, не можем да не споменем и кухнята на ресторант Ханска Шатра Слънчев Бряг. Кулинарното разнообразие започва от традиционни български ястия, до най-ексцентричните и изискани морски деликатеси.  Ще се насладите на подбрани напитки, както алкохолни, така и безалкохолни. Стилна и гарантирана колекция от вина ще допринесе още повече за едно романтично прохладно изживяване за тези, които предпочитат да се любуват на красивата гледка, разкриваща се от Ханска Шатра. Освен всичко ресторантът разполага на първия етаж и с уютен Бар енд Динър за любителите на коктейлите и страхотната гледка. Можете да използвате Бар енд Динъра и за мероприятия, частни празници и тържества.

Ресторант Ханска Шатра Слънчев Бряг е задължителна дестинация, когато посещавате Слънчев бряг. Насладете се на прабългарския дух над светлините на най-модерния ни летен комплекс, по пътя за Свети Влас, на север от Слънчев Бряг, където можете да се пренесете до някаква степен във времето на българските ханове. Как ще стане това? С подходяща обстановка разбира се. Разположен на хълм, Ханска Шатра гледа отвисоко града, което придава и своеобразна извисеност на посетителите над хората в низините.

Cамата сграда на Ресторант Ханска Шатра Слънчев Бряг има своеобразна конструкция, която е именно във вид наподобяващ шатра с приземен етаж където е разположен Bar and Dinner където гостите могат да се любуват на гледката. Залата на ресторанта се намира на горният етаж, откъдето се открива страхотна гледка към туристическия комплекс, особено нощем ярките светлини на Слънчев бряг омайват окото. Затова смея да твърдя че този ресторант е много подходящ за романтични вечери. Препоръчвам Ви да запазите маса на терасата. Слънчев Бряг ще Ви бъде като на длан. Гледката ще плени дамата Ви със сигурност.

Интериора е решен в своеобразен прабългарски стил миксиран с модерни елементи. Ще видите щитове, копия, релефи с изображения на българските ханове и други елементи съчетани със съвременни мебели, решени в топлата гама, съответстващи на старинността на декора. Има дори и тронна зала с релефни текстове, разказващи българската история. Понеже в ресторанта наблягат и на вариететната програма в залата има и подходящо осветление- леко приглушено и задушевно за да бъде хем романтично, леко мистично дори, но и за да може зрителите да фокусират поглед върху програмата.Ще Ви посрещнат служители облечени в „униформа“ отново на ханска тематика. Ризница, шапка с мех, бяла риза и ботуши. Веднага се пренасяте в миналото...

 

Винен лист

Промоции (0)

Видео (1)

Мнения