Skip to content; Access key q.
БългарскиБългарски

Bulgarian Restaurant TENYOVA KASHTA / Механа ТЕНЬОВА КЪЩА Бургас

Бургас

Резервация


 
101112131415161718192021222324
 
00153045
Брой гости *
Брой гости Брой гости: 1Брой гости: 2Брой гости: 3Брой гости: 4Брой гости: 5Брой гости: > 5

Информация

Историята на Теньова къща

Двама Чорбаджии дълго време кръстосвали кътчетата на красивата ни родина. Работели като кръчмари.  Грижливо сбирали рецепти и гостоприемно посрещали приятели. Често на сладка раздумка с местното население ,научавали за традициите и бита из различните градове. Стъкмили кръчми в Банево, Китен, Черноморец, Бургас и Банско. Една вечер край камината, когато огънят нежно галел, а в огнището къкрело гарнето с боб и подпийвали от кабернето, те решили да предадат уюта на българския дом и за своите приятели в Бургас. Намерели 70 годишна стара къща близо до Атанасовското езеро и започнала реставрацията. С много любов подредили автентична българска механичка за отпрани другари. Но гостоприемството и старанието при приготвянето на вкусните гозби по отбрани рецепти  се разчуло по бургаския край и механичката станала тясна. Чорбаджиите избират място сред зеленина  и започва градежа. Кръчмарите  с много любов нареждат и най-малкото орнаментче по полиците. Сбират най-добрите майстори и изграждад две камини , пещ и лятна скара. След три лета труд на празника на града  през лето 2005 отваря порти механата  и запреиждат приятелите.

В парка на комплекс „Славейков”, още с влизането в двора ще ви грабнат багрите и аромата на цветята,зеленината на дърветата и гостоприемството на домакините.Механичката е съчетание от автентична възрожденска атмосфера, обгърната с типични фолклорни мотиви, в съчетание с насладата от гозби по стари бългаски рецепти. Тук може да усетете незабравимото българско гостоприемство и да прекарате в уютна домашна обстановка  Вашият празник или просто събиране с приятели.

През летните месеци , може да избягате от градското ежедневие, като бъдете гости в нашата градина под чардака на селска къща.

Винен лист

Промоции (0)

Видео (0)

Мнения