Skip to content; Access key q.
DeutschDeutsch

Bistro "PELICAN" Burgas

Burgas

Buchung

Adresse:Бургас, ул. Оборище 1, до ул. Богориди

Telefon:088 211 0844

Links Facebook |

Dienste:Wi Fi, Parkplatz, Zahlung mit Kreditkarte, Klimaanlage, Garten / Terrasse, Im Freien, Mittagstisch, Firmenfeiern, Private Feiern

Preis Kategorie:

Art der Küche:Bulgarische, Europaeische , Fisch und Meeresfruechten, Mittelmeerkueche, Boutique

Information

Спокойствие и силна храна. А също така уют, добра атмосфера, разнообразно сезонно меню, винаги вкусно, много, много риба, усмихнат и мил персонал, приятна музика. Това са сред основните асоциации, които изникват при споменаването на бистро "Пеликан" в Бургас, което спечели наградата в категория дебют на сп. "Бакхус" за 2015 г.

Основното меню е сравнително кратко, но пък добре обмислено и съобразено със сезона. В зависимост от апетита може да изберете измежду няколко наистина добри салати, интересни предястия, наистина богат аранжимент от риби и проверени основни ястия. Измежду класиките в кулинарния жанр ще откриете и много интересни комбинации и интерпретации в чиниите. Още по-хубавото е, че всеки ден "Пеликан" се грижи гладът да изглежда безсилен пред дневното меню на бистрото. В него винаги има няколко месни и постни супи, основни ястия, две-три свежи предложения за утоляване на жаждата, както и семпли, но изкусително вкусни десерти, които се приготвят на място. За лечение от тежките алкохолни вечери там може да откриете супер добро спасително шкембе, както и различни крафт бири от България, Сърбия и Румъния.

Интериорът залага на изчистена и мека комбинация от дърво, ковано желязо, меден таван и стени от бетопан. Всичко това допълнено с две чудни илюстрации на прасе и пеликан, дело на известната илюстраторка Мила Лозанова. Обстановката обаче е само прелюдия към онова, което се случва на следващото ниво - върху масите и след това в стомасите.

В по-натоварените дни от седмицата и най-вече през лятото е препоръчително да си направите резервация. Дневното меню, както и апетитни новости от кухнята може да следите чрез страницата на "Пеликан" във Facebook и Instagram. Добър апетит!

Wine list

Sonderangebote (0)

Video (0)

Kommentare