Skip to content; Access key q.
РусскийРусский

Дегустационно френско меню съчетано с избрани френски вина в Spaghetti Kitchen София

 

С Франция неизбежно започват всички винени енциклопедии и учебници, а опознаването на френските вина е фундамент за почитателите на виното, макар че това никак не лесно. На 12 февруари в Spaghetti.Kitchen ще имате възможност да се насладите на ястия от френската кухня, специално приготвени от нашия главен готвач Антони Чавдаров и всяко от тях ще бъде комбинирано с подходящо вино, което да подчертава вкуса му. Веселин Червенков от БИБЕНДУМ е човекът подготвил виненана карта за тази специална вечеря.

Цена: 69 лв.

1.Предястия
*Солен еклер с мус от сьомга и авокадо
*Пълнени гъби със Скаморца и естрагон
Сансер, Лоара / Sancerre, Loire
Шато де Сансер Блан 2011, Сансер, Лоара, Франция
Chateau de Sancerre Blanc 2011, Sancerre, Loire, France

2.Салата
Леко запечена пълнена круша с три вида сирена и орехи, поднесена с микс от зелени салати, рукола, нар и див лук, овкусена с редукция балсамико
Кот дю Рон / Cotes du Rhone
Кондрьо 2011, Е.Гигал, Кот дю Рон, Франция
Condrieu 2011, E.Guigal, Cotes du Rhone, France

3.Основно
Патешко магре на грил, поднесено със сотирани кестени, тиква и червени боровинки с кленов сироп и мащерка, върху пюре от пащърнак
Сейнт Естеф, Медок AOC, Бордо/ St Estephe, Medoc AOC, Bordeaux
Шато О-Босежур 2011, Сейнт Естеф, Медок, Бордо, Франция .
Chateau Heut-Beausejour, St Estephe, Medok, Bordeaux, France

4.Десерт
/Пудинг с фурми, поднесен с тофи сос и ванилов сладолед/
Елзас / Alsace
Гранд Крю Гевюрцтраминер Кеслер 2007, Домейн Шлумберже, Елзас, Франция
Grand Cru Gewurztraminer Kessler 2007, Domaines Schlumberger, Alsace, France

 
За резервации:  089 056 6666
Email  office@spaghetti-kitchen.com