Skip to content; Access key q.
БългарскиБългарски

Restaurant PETRUS Sofia / Ресторант ПЕТРУС София

София

Информация

Tрудно можем да се сетим за по-подходяща идея от тази талантлив и перспективен готвач да отвори собствен ресторант. И то не просто място, където да хапнеш, а просторно заведение с отделни концептуални зали за една чудесна кулинарна еклектика.

Преди десетина години на Петър Янков, тогава главен готвач на луксозен ресторант в Пловдив, му хрумва идеята да направи собствено заведение, където да остави въображението и кулинарния си талант да се вихрят свободно. Да предлага на гостите неговата представа за добра кухня. Отваря един празен тефтер и записва името на бъдещото си място - Petru's. Хубавите и изпипани начинания се случват бавно и с обмисляне. В продължение на години Петър развива уменията си, като трупа опит и знания от обучения и практики в чужбина, а записките в тефтера набъбват с идеи и впечатления. И така допреди година-две, когато решава, че моментът е назрял и започва да се оглежда за място. Случайно попада на сградата на бул. Свети Наум 48 и я познава веднага. С двата си етажа, широкия паркинг, детския кът, терасите и простора си, тя му позволява да даде пълен размах на мечтите си.

На първия етаж те посреща закрита градина, от която любезнаият персонал те кани любезно да разгледаш залите и да избереш местенце по твой вкус. Вляво от входа е просторната музикална зала. Дискретно монтираните лампи осветяват едновременно меко и обилно помещение с удобни дървени маси и столове. В дъното са подредени електронно пиано, китара и микрофони, чакащи петъчните и съботните вечери. Самият собственик идва от музикално семейство и е запален меломан, затова озвучаването е важен елемент в Petru's. По стените пък са окачени рамкирани портрети на големите в рока и блуса, като в унисон са и песните, които звучат от колоните.

Качвайки се на втория етаж, попадаш в минималистично и стилно подредената суши зала. Да, суши можеш да поръчаш навсякъде в Petru's, но тук е мястото да му се насладиш в подходящо обкръжение. Тоновете са меки и обрани, а големият аквариум допринася за спокойствието на гостите. В съседство се намира VIP залата с една единствена маса, обкръжена от 12 тежки стола. Мястото е идеално за бизнес вечеря или за важни разговори по делови или лични въпроси на спокойствие, откъснати от останалите клиенти и персонала.

Пак на втория етаж е и show-cooking стаята. Готвачът стои зад голяма стъклена рамка и приготвя храната пред очите на гостите. За тях, в това крило на Petru's, има и шоу-колички, на които имат възможност и сами да приготвят предпочитаното ястие. Звучи като чудесна идея да въртиш телешките пържоли върху базалтови камъни, които се нагорещяват до 400 градуса, а после с компанията да обсъждате достойнствата на собствените ти умения.

Разбира се, можеш да разчиташ на екип от отлични готвачи, които ще сготвят твоя избор от менюто. Самото то включва обикновени продукти, но приготвени по необикновен начин. Представи си телешки език, направен не по традиционна рецепта, ами поднесен с панчета от Италия, препечен хрупкав пармезан и няколко вида салата. Звучи страхотно, нали? Продуктите се доставят от малки ферми, залагащи на качество и екологична чистота, а правилото, че изисканата и питателна кухня е скъпа, тук е напълно забравено.

При виното отново имаш внимателна селекция от 130 етикета, като половината от тях идват от малки и независими български изби. Предлагат и заглавия от Стария и Новия свят, като отново се търси качество на питието и достъпна цена.

Вероятно и ти си имал същия труден момент, когато си в голяма компания, в която всеки има категорични гастрономични предпочитания - от средиземноморска, през вегетарианска, до японска кухня и се чудите къде да седнете и да се нахраните според вкуса си. Да ти казваме ли изрично, че отговорът е Petru's? Тук освен цялото разнообразие и удобство, имаш и облекчението на симпатичен детски кът, издържан в темата на Angry Birds, със собствен аниматор, а паркингът пред заведението е безплатен за клиенти.

Ако пък още не си решил къде точно да се събереш с приятелите и семейството си, ние вярваме, че току що решихме дилемата ти.

Така става, когато умел и предприемчив готвач реши да отвори ресторант.

Винен лист

Промоции (7)

Очакваме ви на 8-ми март дами !

Очакваме ви на 8-ми март дами !

Можете да изберете сами: МЕСНО или РИБНО меню !

Новото ни МЕНЮ ЗА ДОСТАВКА е вече факт!

Новото ни МЕНЮ ЗА ДОСТАВКА е вече факт!

Сега готвенето е много по-лесно. Даже не трябва да готвите...

Възрастта наистина няма значение. Важен е поводът !

Възрастта наистина няма значение. Важен е поводът !

ПОДАРЯВАМЕ Ви отстъпка от 10%, ако ни изберете за домакин на своя празник

Специална гръцка вечер в Ресторант ПЕТРУС София !

Специална гръцка вечер в Ресторант ПЕТРУС София !

5 август мирише на анасон, звучи като счупена чиния...

Наздраве за Любовта !

Наздраве за Любовта !

Приятна атмосфера, любов и най-важното - вкусна храна!

Видео (4)

Мнения