Skip to content; Access key q.
БългарскиБългарски

Ресторант "ЩАСТЛИВЕЦА" Велико Търново

Велико Търново

Резервация

Адрес:Велико Търново, ул."Стефан Стамболов" 79 и ул."Марно Поле" 7

Телефон:062-600-656, 062-603-253, 0889-915-044, 0888 815-5

Links Сайт | Facebook |

Услуги:Wi Fi, Паркинг, Климатик, Градина/ тераса, Доставки по домовете, Специални събития - сватби, кръщенета, рождени дни, Фирмени партита, Частни партита

Брой места:190

Ценова категория:

Тип кухня:Българска, Европейска, Международна

Информация

Най-старият и емблематичен от всички останали  Ресторанти „Щастливеца”. Това е едно от местата посещавани от хиляди туристи ежегодно според класациите на Tripadvisor. Автори на изисканите ретро интериори са Доц.Огнян Ламбев и Дидо

Автор на интериора е професионалния дизайнер Доц. Огнян Ламбев. Обзавеждането на двете нива от заведението е тематично. Посветено на времето,в което е живял и творил великия писател Алеко Константинов – „Щастливеца”. Доц. Ламбев старателно е подбрал елементите,тематично препращащи гостите в епохата на сецесиона.

На първия етаж,върху 120 м.кв. е разгъната зала 1, предназначена за 70 посетители. Тук е и една от емблематичните тераси на Велико Търново...разполагаща с 50 места и приказна гледка към цялата стара част на града. Елегантните мебели са изработени от масив,дърво и кожа. Усещането за топлина и уют се подсилва от подовата керамика,”естествения” камък и приглушеното осветление. Портрет на писателя с творчески псевдоним „Щастливеца” заема централно място в залата. Поставен над камината, той внася лека носталгия по времето на онзи значим човек,на щастливия Алеко Константинов. Интериорът на изискания салон е допълнен с кабинетното излъчване на  множество декоративни елементи и аксесоари,подсилващи класическия изглед на помещението.

Зала 2 е разположена на втория етаж на нивото на най-посещаваната туристическа улица във Велико Търново и е с капацитет за  60 души. Тя е обзаведена по оригинален начин досущ пресъздаващ обстановката на италиански  пица салон от края на 19-ти век. Чуждестранното звучене е породено от приятната ненатрапчива смесица на фини материали и благородни цветове. Пещта за изпичане на оригиналните пици заема централно място в тази зала. Изработена е от френски кварц и приготвянето на Вашата пица се превръща в една от основните атракции в ресторанта.

Откритата лятна градина на това ниво  разполага с 70 места за посетители и е част от автентичната стара част на  Велико Търново.

Стилните прибори и посуда,автентичните сувенири,бронзовите свещници и текстилът по масите,както и многото репродукции на художниците Клим и Муха, както и автентичните афиши за виенски балове и концерти допълват ретро звученето на ресторант „Щастливеца”1.

Кухнята е изцяло домашна авторска с качествени и специално подбрани продукти, а намигването към съвремието са новите техники при приготовлението на храната. За старите рецепти в новаторски вариант с подбрано питие или само за чаша кафе можете да разчитате на Щастливеца 1 от 11 на обяд до полунощ.

И така....с пожелания за много щастливи мигове в старопрестолния град ресторант „Щастливеца”1 Ви очакват! Телефон за резервации и доставки на адреси - 062 600656

Винен лист

Промоции (0)

Видео (0)

Мнения