Skip to content; Access key q.
БългарскиБългарски

Средиземноморски ресторант Коме Прима отново признат за посланик на италианското качество

Средиземноморски ресторант COME PRIMA Банско

 

Италианската търговска камара в България връчи почетните плакети за 2020 г.

Средиземноморски ресторант Коме Прима отново признат за посланик на италианското качество 

На снимката: Н.Пр. Стефано Балди, шеф Никола Тодоров, Мениджър снабдяване Костадин Даракчиев, Марко Монтеки

 

Банско, 28 ноември 2019 

Италианската търговска камара в България връчи почетните плакети за 2020 г. на сертифицираните с марка за качество „Италианско гостоприемство“ ресторанти. Официалната церемония по награждаването се проведе през изминалия петък в зала „Средец“ в София Хотел Балкан. Камарата отличи общо 25 италиански ресторанта в България, спазващи стандартите за качество, характерни за италианското гостоприемство, а именно висококачествени италиански продукти и високо качество на обслужване. Наскоро назначения главен готвач на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско, Никола Тодоров, имаше удоволствието да приеме лично почетното отличие от Н.Пр. Стефано Балди – посланик на Италия в България и г-н Марко Монтеки – президент на Италианската търговска камара в България.

По повод на международното признание шеф Тодоров коментира: „ За нас е огромна чест да получим за втора поредна година сертификат с марка за италианско гостоприемство и качество по света „Италианско гостоприемство“. Отличието ни нарежда до още 2000 ресторанта по света, посланици на италианското качество. Бих искал да благодаря на целия екип на ресторант Коме Прима за всеотдайната работа и за петзвездното обслужване“.

 

За Кемпински Хотел Гранд Арена Банско:

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско е единственият ski-in и ski-out хотел в района и се намира в сърцето на най-популярния и най-оживен зимен курорт на Балканите - Банско, точно срещу начална станция на кабинковия лифт, която дава достъп до 75 км първокласни ски писти, подходящи за всички скиори от начинаещи до напреднали. Луксозният хотел е единственият международен хотел в тази част на Балканите и е отворен целогодишно. Разполага с 157 стаи в алпийски стил, включително 2 6апартамента и изключителен президентски апартамент, напълно обновен СПА център с чисто нови и уникални термални съоръжения, четири конферентни зали и три ресторанта и пет бара с невероятна гледка към величествената Пирин планина. Облечен в европейски стил, хотелът предлага най-доброто ски, гурме и спа изживяване.

 

За „Кемпински”:

Създадена през 1897 г., „Кемпински” е най-старата верига за луксозни хотели в Европа. Богатото наследство от безупречно обслужване и невероятно гостоприемство се допълва от изключителността и индивидуалността на нейните хотели. В момента, портфолиото на „Кемпински” включва 78 петзвездни хотела и резиденции в 34 страни и продължава да добавя нови в Европа, Близкия Изток, Африка, Азия и Америка. Всеки хотел отразява силата и успеха на търговската марка, без да омаловажава неговото наследство. Портфолиото включва исторически сгради, лайфстайл хотели, удостоени с множество награди, известни курорти и престижни резиденции. Всеки хотел предлага качеството, което гостите очакват да намерят, съчетано с културните традиции на съответния регион. Кемпински е един от основателите на GlobalHotelAlliance (GHA), най-големия алианс от независими хотели в света.

kempinski.com/bansko • kempinski.com/press • discoveryloyalty.com