Skip to content; Access key q.
БългарскиБългарски

Гръцки брънч в Арена ди Сердика

Ресторант "ЛА ТЕРАСА ДИ СЕРДИКА" София

 

+ Промоция на Узо Plomari

 

ГРЪЦКИ БРЪНЧ   

9 МАРТ | 12:00 – 15:00 ч. 
16 МАРТ | 12:00 – 15:00 ч.  
 

Заповядайте на съботен брънч на бюфет с над 15 тематични ястия, безплатна детска анимация и до 25% отстъпка на избрани вина!

На 9 и 16 март се потопете в автентична гръцка атмосфера с микс от гръцки салати и разядки, тарама хайвер, тиквички със скорделя сос, калмари гемиста, саганаки с морски дарове, свинско сувлаки, суджукакя, супа от миди и селекция от десерти.


Бюфет Гърция

  • Гръцка салата

  • Зелена салата с риба тон и маслини

  • Дзадзики

  • Тарама хайвер

  • Селекция от маслини 

  • Супа от миди 

  • Тиквички със сос скорделя

  • Лозови сърми

  • Гръцка мусака

  • Патладжан с халуми

  • Саганаки с морски дарове

  • Калмари гемиста

  • Суджукакя – кюфтенца с доматен сос

  • Свинско сувлаки

  • Пържени филенца от гаврос

  • Селекция от десерти (баклава, халва и лукум)

 

 ПРОМОЦИЯ ПО ВРЕМЕ НА ГРЪЦКИЯ БРЪНЧ 

Узо "Plomari"- 50 мл - 2.50 лв (Намаление от стандартна цена 4.00 лв)

Цена: 36 лв./човек 
деца под 5 год. – безплатно
деца от 5 до 12 год. – 18 лв./дете (включва безплатен натурален сок)
 

Резервации и информация:
☎ 0889 661 001 |  restaurants@arenadiserdica.com 
хотел Арена ди Сердика | ул. Будапеща 2-4, София

 

КАКВО Е БРЪНЧ?

"Бранч или брънч е комбинация от късна закуска и ранен обяд. Думата е английски неологизъм, образувана от сливането на английските думи за закуска и обяд „breakfast“ и „lunch“. Терминът възниква като жаргонна дума на британските студенти около 1896 г.

Негова родина е Америка (основно САЩ и Канада), където всяка неделя семействата излизат да се забавляват, взимайки със себе си разнообразна лека храна. Важна част от бранча е осигуреното забавление на децата.

Бранчът е обикновено от 12.00 часа. Идеята е да се заплати определена сума и да се възползва човек от менюто, което се предлага в дадения ресторант без ограничения на консумацията.

 

В гастрономията се предлагат т. нар. бранч-бюфети предимно в почивните и празничните дни." ... източник Wikipedia