Skip to content; Access key q.
БългарскиБългарски

Сардинска винена вечеря с вина Argiolas

 

TEMPERO Restaurant - София, ул. Голо Бърдо 2  - 30.05.2019

Слънце, море, спокойствие, хубава храна, вино, традиции и дълголетие!
Антонио Арджолас основава винарната в края на тридесетте години. Тя е разположена в средата на Средиземно море, което смекчава климата, между слънцето и вятъра, с пейзажи и почви, идеални за лозата и лозята.
Селищните имения Сердиана, в провинцията на Сибиола, са най-близо до винарната. Те се помещават в едни от най-известните традиционни лозя на Сардиния и се простират на около 45 хектара, разделени на две части: „Iselis“ от около 35 хектара и „Su Pranu“ от около 10 хектара. В тези лозя се произвежда както бяло, така и червено грозде и се тестват нови техники за отглеждане, преди да се използват в други имоти.
За повече информация на сайта на винарната: https://argiolas.it/
За самата идея и вина ще ни разкаже наш гост от самата изба.

Вината на които ще се насладим :
/дегустационна чаша - 130 мл./

- Мери Верментино ди Сардиния, Арджиолас
- Костамолино Верментино ди Сардиния DOC, Арджиолас
- Иселис Наско ди Калияри DOC, Арджиолас
- Ис Арджиолас Верментино ди Сардиния DOC, Арджиолас
- Иселис Моника ди Сардиния DOC Арджиолас,

Повече за самите вина : https://argiolas.it/vini/

Вечерята ще се състои от блок маса с тематични сардински ястия с продукти и подправки от региона.

Салати:
1. Картофена салата с пипала от калмари и сардински билки
2. Салата от печени зeленчуци, радичио, печен домат и песто
3. Микс от домати, моцарела, артишок, маслини и босилек
4. Рукола с пекорино, тиквички и краставици на ленти, сушен домат и балсамова редукция

Предястия:
1. Мариновани рибки с печени домати, каперси, билки, печена целина и маринован лук
2. Миди с доматен сос – биск, пресен лук и девисил
3. Микс от колбаси със сирена /Гран Магро, Копа, пушена бората и горгонзола/
4. Мини антипасти на ролки от пушена моцарела

Основни:
1. Свинска поркета с бекон, салвия, орехи и мащерка
2. Пуширана сьомга със сардински сос
3. Рула от пушен лаврак с радичио, поднесен с крем от грах и цитрусов сос
4. ПАРМИДЖАНА с доматено рагу и крем ПЕКОРИНО

Гарнитури:
1. Пресни картофи с артишок, див чесън и босилек
2. Пюре от боб с праз и сушени домати
3. Аспержи с печени чери домати и чесън

Към блюдата ще бъде поднесен и хрупкав хляб на пещ

Специален комплимент и важен акцент ще е поднасянето на
Зехтин Арджиолас Йолао Екстра Върджин .

За доброто настроение ще се погрижи музикален състав с тематични изпълнения на живо.

Начален час 19:30 ч.
Цена на КУВЕРТА: 65.00 лв.

Вечерята ще протече само с предварителни резервации на телефон: +359 87 870 4470

Очакваме Ви, за да се насладим на истински хубаво и слънчево вино в приятелска компания с весели наздравици!