Skip to content; Access key q.
БългарскиБългарски

Италиански брънч в Арена ди Сердика

Ресторант "ЛА ТЕРАСА ДИ СЕРДИКА" София

 

Панорамният ресторант La Terrazza di Serdica отново отваря врати и с голяма изненада: Италиански брънч, подготвен от новия Главен готвач – майстора на италианската кухня Иджинио Кортело

ИТАЛИАНСКИ БРЪНЧ 

Място на провеждане: Ресторант "La Tribuna" - Етаж 0 


29 СЕПТЕМВРИ | 12:00 – 15
:00 ч. 
6 ОКТОМВРИ | 12:00 – 15:00 ч.  
 

Панорамният ресторант La Terrazza di Serdica отново отваря врати и с голяма изненада: Италиански брънч, подготвен от новия Главен готвач – майстора на италианската кухня Иджинио Кортело.

Г-н Кортело е дипломиран Мастър шеф на италианската кухня от Академия Барила, Ню Йорк. Опита си придобива на международната сцена – Ню Йорк, Лондон, Дубай и, разбира се – в родната Италия.

Инджинио е от района на Венеция. Обича да работи със свежи сезонни продукти. В специалитетите си включва различни видове дивеч, морски дарове и местни ястия.

Както в новото меню на ресторанта, така и в менюто за Италианския брънч, шеф Джиджи съчетава най-добрите продукти с най-добрите кулинарни традиции на родината си.

Ето предложението му за специалните Италиански брънчове на 29.09. и 06.10.2018 г.:

  • Салата Капрезе с чери домати
  • Брускети от полента със сирене Монтаджио
  • Италиански салам с маринован червен лук
  • Сардина във Венециански стил
  • Телешко с риба тон
  • Крем супа от тиква
  • Ризото с пармезан (поднесено в пита от пармезан)
  • Пакери с италианска наденица
  • Ньоки от тиква
  • Патешко филе с пюре от тиква
  • Филе от треска с прошуто и салса от гъби
  • Печено агнешко руло от бутче
  • Тирамису
  • Кростата с ябълки

Екипът на ресторанта и самият шеф Иджинио Кортело с нетърпение Ви очакват отново в „Арена ди Сердика“ от 12 ч. на 29 септември и 6 октомври!

P.S. Както винаги, съботните ни брънчове са с включени безплатна детска анимация и до 25% отстъпка на селектирани вина!


Цена: 34 лв./човек
 
деца под 5 год. – безплатно
деца от 6 до 12 год. – 17 лв. /включва безплатен натурален сок/

КАКВО Е БРЪНЧ?

"Бранч или брънч е комбинация от късна закуска и ранен обяд. Думата е английски неологизъм, образувана от сливането на английските думи за закуска и обяд „breakfast“ и „lunch“. Терминът възниква като жаргонна дума на британските студенти около 1896 г.

Негова родина е Америка (основно САЩ и Канада), където всяка неделя семействата излизат да се забавляват, взимайки със себе си разнообразна лека храна. Важна част от бранча е осигуреното забавление на децата.

Бранчът е обикновено от 11.00 часа до 14.00 часа. Идеята е да се заплати определена сума и да се възползва човек от менюто, което се предлага в дадения ресторант без ограничения на консумацията.

В гастрономията се предлагат т. нар. бранч-бюфети предимно в почивните и празничните дни." ... източник Wikipedia 
 

Резервации и информация:
☎ 0889 661 001 |  restaurants@arenadiserdica.com