Skip to content; Access key q.
БългарскиБългарски

Испански брънч в Арена ди Сердика

La Terrazza di Serdica Sofia

 

Ах, тази гореща Испания !

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ - ИСПАНСКИ БРЪНЧ   

22 ФЕВРУАРИ | 12:00 – 15:00 ч. 
29 ФЕВРУАРИ | 12:00 – 15:00 ч.  
 

На 22.02 и 29.02 отново се събираме за традиционен брънч в Арена Ди Сердика, но този път отиваме в…

Ах, тази гореща Испания! Огнени ритми, улици и плажове, пълни с живот, изобилие от културни забележителности и, разбира се, невероятна храна!

Испанската кухня носи енергията и духа на слънчевата си родина, но същевременно е много вкусна, ароматна и здравословна, повлияна от средиземноморския регион.  В нея може да срещнете разнообразен микс от меса, подправени с различни билки и трева, но и щедро гарнирани със свежи зеленчуци.

Екипът на ресторант LA TRIBUNA Ви е подготвил свежи салати, неустоими Пататас бравас и традиционна Паеля. Очакват Ви още телешки кюфтенца с доматен сос Албондигас, Бакаляро с билки и подбрана селекция от десерти.

P.S. Спокойно се насладете на своето вино с до 25% отстъпка докато децата се забавляват с безплатната ни детска анимация!


Бюфет Испания /22.02 & 29.02/
 

  • Салата от червени, черни и чери домати , хамон и сирене Кастелано

  • Свежа рукола, авокадо, манго, цветни чушки, карамелизиран лук и бадемов дресинг

  • Свежа салата с пилешки гърди и чоризо

  • Салата със зелен фасул, риба тон и миди 

  • Тортиля

    (картофи, яйца, лук, сушени домати, маслини, чушки)

  • Пататас бравас

    (картофки с доматен сос или сос айоли)

  • Гаспачо 

  • Паеля с морски дарове и пиле

  • Албондигас

    /телешки кюфтенца с доматен сос/

  • Свински гърди със салса верде

  • Пилешки гърди с цитруи

  • Филе от бакаляро с билкова коричка

  • Селекция от десерти

    (Чурос, крем „Каталана”, Тарта де кесо със сос ”Долче де лече”)

 

Цена: 30 лв./човек 
деца под 5 год. – безплатно
деца от 5 до 12 год. – 15 лв./дете
 

Резервации и информация:
☎ 0889 661 001 |  restaurants@arenadiserdica.com 
хотел Арена ди Сердика | ул. Будапеща 2-4, София

 

КАКВО Е БРЪНЧ?

"Бранч или брънч е комбинация от късна закуска и ранен обяд. Думата е английски неологизъм, образувана от сливането на английските думи за закуска и обяд „breakfast“ и „lunch“. Терминът възниква като жаргонна дума на британските студенти около 1896 г.

Негова родина е Америка (основно САЩ и Канада), където всяка неделя семействата излизат да се забавляват, взимайки със себе си разнообразна лека храна. Важна част от бранча е осигуреното забавление на децата.

Бранчът е обикновено от 12.00 часа. Идеята е да се заплати определена сума и да се възползва човек от менюто, което се предлага в дадения ресторант без ограничения на консумацията.

 

В гастрономията се предлагат т. нар. бранч-бюфети предимно в почивните и празничните дни." ... източник Wikipedia