Skip to content; Access key q.
EnglishEnglish

ФРЕНСКИ БРЪНЧ в Хотел Арена Ди Сердика София

Restaurant "LA TERAZZA DI SERDICA" Sofia

 

Класически и нови ястия във Френския брънч на Арена ди Сердика през октомври!

Място на провеждане: Ресторант "La Tribuna" - Етаж 0 


13 ОКТОМВРИ | 12:00 – 15
:00 ч. 
20 ОКТОМВРИ | 12:00 – 15:00 ч.  
 

Съвременната френска кухня впечатлява с вниманието към детайла и ползването на пресни продукти. Лучената супа, ратаруят и петелът във вино са световно известни специалитети, а за Вас те ще бъдат приготвени от шеф Димитър Павлов.

Ето пълното меню на Френския брънч на Арена ди Сердика:

  • Салата от черна леща и фенел

  • Печени кореноплодни зеленчуци с айсберг и мариновано козе сирене

  • Свежи салати с аспержи, артишок и трюфел паста

  • Рукола с печена тиква и синьо сирене

  • Пастърма от сьомга

  • Френска лучена супа

  • Киш лорен

  • Рататуй

  • Свински уши в хрупкава панировка и чеснов сос

  • Петел във вино

  • Телешки език с шалот, мащерка и сметанов сос

  • Агнешко по провансалски

  • Картофи дофиноа

  • Сотиран артишок

  • Селекция от десерти


Разбира се, във винения лист преобладават френските вина, за някои от които предлагаме до 25% отстъпка по време на брънчовете на 13 и 20 октомври.

Насладете се на френската кухня, опитайте специално подбраните вина и подарете на децата си усмивки с безплатна анимация в Арена ди Сердика!


Цена: 34 лв./човек
 
деца под 5 год. – безплатно
деца от 6 до 12 год. – 17 лв. /включва безплатен натурален сок/

 

КАКВО Е БРЪНЧ?

"Бранч или брънч е комбинация от късна закуска и ранен обяд. Думата е английски неологизъм, образувана от сливането на английските думи за закуска и обяд „breakfast“ и „lunch“. Терминът възниква като жаргонна дума на британските студенти около 1896 г.

Негова родина е Америка (основно САЩ и Канада), където всяка неделя семействата излизат да се забавляват, взимайки със себе си разнообразна лека храна. Важна част от бранча е осигуреното забавление на децата.

Бранчът е обикновено от 11.00 часа до 14.00 часа. Идеята е да се заплати определена сума и да се възползва човек от менюто, което се предлага в дадения ресторант без ограничения на консумацията.

В гастрономията се предлагат т. нар. бранч-бюфети предимно в почивните и празничните дни." ... източник Wikipedia 
 

 

Резервации и информация:
☎ 0889 661 001 |  restaurants@arenadiserdica.com