ФРЕНСКИ БРЪНЧ в Хотел Арена Ди Сердика София
Restaurant "LA TERAZZA DI SERDICA" Sofia
Класически и нови ястия във Френския брънч на Арена ди Сердика през октомври!
Място на провеждане: Ресторант "La Tribuna" - Етаж 0
13 ОКТОМВРИ | 12:00 – 15:00 ч.
20 ОКТОМВРИ | 12:00 – 15:00 ч.
Съвременната френска кухня впечатлява с вниманието към детайла и ползването на пресни продукти. Лучената супа, ратаруят и петелът във вино са световно известни специалитети, а за Вас те ще бъдат приготвени от шеф Димитър Павлов.
Ето пълното меню на Френския брънч на Арена ди Сердика:
-
Салата от черна леща и фенел
-
Печени кореноплодни зеленчуци с айсберг и мариновано козе сирене
-
Свежи салати с аспержи, артишок и трюфел паста
-
Рукола с печена тиква и синьо сирене
-
Пастърма от сьомга
-
Френска лучена супа
-
Киш лорен
-
Рататуй
-
Свински уши в хрупкава панировка и чеснов сос
-
Петел във вино
-
Телешки език с шалот, мащерка и сметанов сос
-
Агнешко по провансалски
-
Картофи дофиноа
-
Сотиран артишок
-
Селекция от десерти
Разбира се, във винения лист преобладават френските вина, за някои от които предлагаме до 25% отстъпка по време на брънчовете на 13 и 20 октомври.
Насладете се на френската кухня, опитайте специално подбраните вина и подарете на децата си усмивки с безплатна анимация в Арена ди Сердика!
Цена: 34 лв./човек
деца под 5 год. – безплатно
деца от 6 до 12 год. – 17 лв. /включва безплатен натурален сок/
КАКВО Е БРЪНЧ?
"Бранч или брънч е комбинация от късна закуска и ранен обяд. Думата е английски неологизъм, образувана от сливането на английските думи за закуска и обяд „breakfast“ и „lunch“. Терминът възниква като жаргонна дума на британските студенти около 1896 г.
Негова родина е Америка (основно САЩ и Канада), където всяка неделя семействата излизат да се забавляват, взимайки със себе си разнообразна лека храна. Важна част от бранча е осигуреното забавление на децата.
Бранчът е обикновено от 11.00 часа до 14.00 часа. Идеята е да се заплати определена сума и да се възползва човек от менюто, което се предлага в дадения ресторант без ограничения на консумацията.
В гастрономията се предлагат т. нар. бранч-бюфети предимно в почивните и празничните дни." ... източник Wikipedia
Резервации и информация:
☎ 0889 661 001 | ✉ restaurants@arenadiserdica.com